Tuesday, April 5, 2011

Adele obara rekorde u Velikoj Britaniji!

Sa novim albumom 21, Adele je oborila mnoge rekorde u svojoj zemlji. Ovaj album proveo je (a najverovatnije će ih biti još) 10 nedelja na vrhu liste albuma, što je najveći broj uzastopnih nedelja za bilo kog ženskog izvođača. 
Ovo je jedini album u istoriji ove zemlje koji je tokom 10 nedelja imao prodaju veću od 100 000 primeraka nedeljno. 
21 je do sada prodat u preko 1.7 miliona primeraka u Velikoj Britaniji što je najveći broj prodatih primeraka u istoriji kada je reč o prvom tromesečju koje je poznato kao "mrtva sezona". 
Sada je već izvesno da će ovaj album biti najprodavaniji ove godine, ali ako se ovaj trend prodaje nastavi, biće oboreni još neki rekordi - najprodavaniji album u 21. veku (ovaj rekord trenutno drži James Blunt sa albumom Back to Bedlam koji je do sada prodat u 3.3 miliona) i najprodavaniji album ženskog izvođača SVIH VREMENA (rekord trenutno drži Madonna sa kompilacijom The Immaculate Collection iz 1990. godine koja je prodata u 3.6 miliona primeraka).
Interesantno je da joj je jedina konkurencija za sada za godišnji #1 upravo ona sama, jer se na drugom mestu nalazi njen debi album 19 sa oko 500 hiljada prodatih primeraka od početka godine.
Godina je tek počela, a ovi podaci jasno govore da će ovo biti godina Adele. Njen album odlično prolazi i u ostalim državama sveta i verujem da najbolje tek dolazi!.

No comments:

Post a Comment