Wednesday, November 11, 2015

Novi rekordi, live nastupi, glasine...

Zbog putovanja u inostranstvo, nisam bio u mogućnosti da poslednjih nekoliko dana pišem ovde, ali ću to sada nadoknaditi sa najvažnijim i najzanimljivijim informacijama :)

Naime, kao što se i očekivalo, "Hello" je debitovao na prvom mestu svih relevantnih svetskih top-lista, a poseban rekord ostvaren je na američkoj Billboard Hot 100 listi najpopularnijih singlova, jer je samo u prvoj nedelji "Hello" prodat u neverovatnih milion 112 hiljada primeraka, što je skoro dvostruko više od prethodnog vlasnika rekorda - Flo Ride sa pesmom "Right Round" (636 000). Adele je apsolutni rekorder i na streming servisima. Tako je prvi single sa albuma "25" na servisu Spotify do sada poslušan 120 miliona puta, dok je spot za ovu pesmu na YouTube-u do sada pregledan više od 324 miliona puta!

Adele je započela i promociju albuma, pa se tako našla na naslovnici čuvenog magazina Rolling Stone u kome je govorila o brojnim zanimljivim temama. Između ostalog, otkrila je da se potpuno razočarala u svog idola iz detinjstva Damona Albarna (grupa Blur) sa kojim je sarađivala, ali se njegove pesme neće naći na njenom novom albumu. Albarn, verovatno ljut zbog toga, rekao je da novi album pevačice zvuči kao nedovršen i da je ona veoma nesigurna u sebe. Adele je na to odgovorila da joj je žao što je provela vreme s njim i da je to bio jedan od onih momenata "ne srećite svog idola".

Image

I dok se polako bliži 20. novembar, kada će novi album biti objavljen, Adele ništa ne prepušta slučaju kako bi bila sigurna da će njena muzika dopreti do što većeg broja ljudi. Ona je već snimila jednočasovni specijal za BBC koji će biti emitovan na dan izlaska albuma, a dvominutni promo možete pogledati ovde. Sličan specijal biće emitovan i u Americi.

Osim toga, "Hello" je imao live premijeru na dodeli NRJ nagrada u Francuskoj:



Što se glasina tiče, izgleda da će ljubitelji streaming servisa poput Spotify ostati bez albuma, jer se u medijima pojavila informacija da će album biti ekskluzivno strimovan na servisu Apple Music. Pored ove informacije, takođe se pominje da Adele i njen tim uveliko razmišljaju o turneji, ali da ne žele da koncerte organizuje neka globalna kompanija poput Live Nation, već da sami sa predstavnicima svakog tržišta ugovoraju koncerte posebno kako bi publika imala što bolji doživljaj.

Nadamo se da turneja neće zaobići ove prostore :)

No comments:

Post a Comment