Thursday, December 29, 2011

Billboard: Adele dobila treći top 10 hit na listi singlova + najbolju nedeljnu prodaju u karijeri za "21"! + svašta-nešto :)

04~15.jpg


Adele nije mogla na bolji način da završi više nego uspešnu 2011. godinu! Na najnovijoj listi najprodavanijih albuma i najpopularnijih singlova u Sjedinjenim Američkim Državama, Adele se nalazi na drugom mestu na listi albuma sa izdanjem koje je obeležilo ovu godinu - "21". Ovaj album prodat je u 399 000 primeraka prošle nedelje, što je najbolja nedeljna prodaja u njenoj karijeri! "21" je do sada prodat u 5.68 miliona primeraka u Americi, što je najveći broj prodatih primeraka u kalendarskoj godini još od Usherovog albuma "Confessions" iz 2004. godine. Takođe se procenjuje da je ovaj album širom sveta prodat u preko 15 miliona primeraka!
Iza sebe ima još jedan zanimljiv rekord. Ona je jedini umetnik još od grupe The Beatles koji ima najprodavaniji album i singl i u Sjedinjenim Američkim Državama ("21" + "Rolling In the Deep") i u Velikoj Britaniji ("21" + "Someone Like You). 
Adele godinu završava i trećim uzastopnim top 10 singlom u karijeri, jer je njen aktuelni singl u toj zemlji, "Set Fire to the Rain", dospeo do sedmog mesta ove nedelje!
Pevačica je najavila da neće biti promotivnih aktivnosti tokom 2012. godine kako bi joj se glas u potpunosti oporavio od nedavne operacije i jer ne želi da se suviše eksponira u medijima. Ipak, mnogi se nadaju da će nastupiti na dodeli Grammy nagrada u februaru gde je nominovana u šest kategorija. 
Ono što sigurno znamo jeste da novog albuma neće biti sledeće godine kako je ranije najavljivano, jer je Adele rekla da će početi da radi na njemu tek u drugoj polovini 2012. godine i da će biti objavljen 2013. ili 2014. godine.
Njenu karijeru ću svakako nastaviti da pratim i u narednoj godini i sve najzanimljivije vesti objavljivaću ovde. Nadam se da ćete nastaviti da čitate ovaj blog u velikom broju kao i do sada :)

SREĆNI PRAZNICI!

No comments:

Post a Comment