Friday, April 17, 2015

WikiLeaks: Novi album Adele trebalo da bude objavljen prošle godine

http://www.theinquirer.net/IMG/369/146369/wikileaks-logo-2.jpg

Na čuvenom sajtu WikiLeaks, koji redovno objavljuje interne diplomatske prepiske, ali i one među rukovodiocima velikih korporacija (zbog čega je "trn u oku" mnogima), otkrio je da je dugoočekivani album Adele trebalo da bude objavljen još krajem prošle godine.

Naime, u mail-u od 4. novembra 2014. godine između Davida Diamonda i Michaela Lyntona iz kompanije Sony, izdavač Adele za veći deo sveta, u jednom delu se pominje da će novi album pevačice biti objavljen do kraja 2014. godine i da je to jedno od najznačajnijih izdanja za muzički ogranak ove korporacije. Međutim, kao što znamo to se nije dogodilo. Zanimljivo je da je matična kuća britanske pevačice XL Records (zadužena za evropsko i australijsko tržište) još u oktobru tvitovala da 2014. nećemo čuti novu muziku Adele.

Ipak, zbog pomenutog mail-a počele su da kruže glasine da je Sony pokušao da izvrši pritisak na Adele i XL Records  (koji je nezavisna izdavačka kuća) da album bude objavljen u poslednjem kvartalu godine, koji je finansijski i najvažniji za muzičku industriju, zbog čega je došlo do sukoba, pa je sudbina ovog albuma i dalje neizvesna. U prilog ovakvim glasinama ide činjenica da su predstavnici XL Records u više navrata naglasili da Adele ne želi da radi pod pritiskom. Međutim, zvaničnih informacija o ovom albumu i dalje nema.

Da podsetimo, prethodni album Adele, "21", objavljen je 2011. godine i prodat je u više od 30 miliona primeraka, što ga čini najprodavanijim izdanjem u ovom milenijumu.

Kompletan mail možete pročitati ovde.

No comments:

Post a Comment