Sunday, January 29, 2012

I Adele umrla na twitteru


Odavno je postalo jasno da je twitter više nego odlično mesto da se započne glasina o nečijoj smrti, pa je tokom jučerašnjeg dana na meti bila Adele. Tag "RIP Adele" bio je među trending topics nekoliko sati, ali su njeni fanovi uzvratili udarac, pa se među trending topics našao i tag "Really inspiring person" (veoma inspirativna osoba), umesto "Rest in peace" (počivaj u miru). Ovo nije prvi put da je Adele meta neslanih šala na twitteru. Pre nekoliko nedelja fanovi Lady Gage imali su organizovanu akciju postovanja viceva o Adele na račun njene težine.
Inače, osim što su ovakve šale prilično neslane, postaju i dosadne, jer je Adele otprilike milionita osoba koja je proglašena mrtvom na ovoj društvenoj mreži.

Wednesday, January 25, 2012

Adele dobila treći #1 singl u Americi!


Tradicija se nastavlja. Adele mesecima sedi kod kuće i oporavlja se od operacije glasnih žica, dok njena muzika "sama" osvaja top-liste! Tako je "Set Fire to the Rain", treći singl sa albuma "21" u Sjedinjenim Američkim Državama, postao njen trći #1 hit u toj zemlji! 
Ništa lošije ne prolazi na njen aktuelni album, koji se po 17. put nalazi na vrhu liste albuma, što je najveći broj nedelja na prvom mestu u poslednjih 20 godina! Takođe, Adele je prvi umetnik u istoriji čiji se album nalazi na prvom mestu u isto vreme kad i treći singl!
Naravno, ništa nije gotovo! Adele će se u februaru, nakon pet meseci, vratiti na scenu i nastupiti na dodelama Grammy i BRIT nagrada, a onda će biti vreme za rušenje novih rekorda :)



Monday, January 23, 2012

Adele odala počast Etti James na svom blogu

Adele Someone Like You face video

Adele se pridružila velikom broju umetnika koji su odali počast nedavno preminuloj muzičkoj legendi, te je na svom blogu napisala:
"Šta je bila Etta James? Bila je ultimativni original. Njen glas je oduzimao dah, a njene pesme su odrazi u kojima se svi prepoznajemo na ovaj ili onaj način. Gledala sam je u Njujorku pre nekoliko godina i to je nešto što nikada neću zaboraviti. Hvala ti, Etta James. Želim sve najbolje njenoj porodici i prijateljima".

Srećan rođendan, "21"!


Pre tačno godinu dana objavljen je album "21" koji je do danas prodat u gotovo 18 miliona primeraka, koji je postao najprodavaniji album u poslednjih 7 godina, koji je postao najprodavaniji digitalni album svih vremena, koji je proveo 16 nedelja na prvom mestu američke i 20 nedelja na prvom mestu britanske liste albuma i koji je oborio mnogobrojne rekorde na top-listama širom sveta! Najbolja stvar je što još ništa nije gotovo! Ovaj album se i danas nalazi na vrhovima svetskih top-lista, a promocija se nastavlja i u 2012. godini! Za početak, nastupi na dodelama BRIT i Grammy nagrada. Malo li je :)

Sunday, January 22, 2012

Preko 350 000 obrada pesme "Rolling In the Deep" na YouTube-u [VIDEO]


Dobro ste pročitali. U ovom trenutku se na popularnom video servisu nalazi preko 350 000 (slovima: trista pedeset hiljada) obrada najvećeg hita Adele, što ovu pesmu svrstava u najobrađivanije svih vremena, objavio je sajt PopCrush. Tim povodom je Luc Bergeron, čiji je YouTube nick Zapatou, napravio veoma zanimljiv video. On je odabrao segmente iz 71 izvođenja i uklopio ih je u jednu pesmu. On je podjednako tretirao i amatere i profesionalce, pa se osim potpunih anonimusa u ovom klipu mogu videti i čuti i zvezde kao što su Kina Grannis, Chester Bennington (Linkin Park) i John Legend
Jedno je sigurno - ovakav video ne može da ima svako ;)

Wednesday, January 18, 2012

Zvanična FB stranica bloga!


Dragi čitaoci,

Obaveštavam vas da ćete ubuduće najnovije postove na ovom blogu moći da pratite preko zvanične facebook stranice koja se nalazi na adresi: http://www.facebook.com/adeleserbia
Lajkujte stranicu i budite uvek u toku sa najnovijim postovima na blogu!

"21" izjednačio broj nedelja na prvom mestu sa muzikom iz filma "Titanic"

Adele 21 era

It's official now! Aktuelni album "Adele" proveo je najviše nedelja na prvom mestu u Sjedinjenim Američkim Državama u poslednjih 14 godina! Magazin Billboard je objavio da se Adele i ove nedelje nalazi na vrhu liste najprodavanijih albuma zahvaljujući izdanju "21". Ovo je 16. nedelja na vrhu za ovaj album, a poslednji put je ovoliki broj nedelja na prvom mestu imao samo soundtrack za film "Titanic" 1998. godine.
Sledeći cilj je najprodavaniji filmski soundtrack svih vremena - "The Bodyguard", koji je na prvom mestu proveo 20 nedelja. Može li Adele da dostigne ovaj broj? Sa predstojećim nastupom na dodeli Grammy nagrada odgovor je - itekako!

Adele: "Moj dečko nije oženjen"



Ovih dana su se po raznim novinama pojavili natpisi da je Simon Konecki, dečko Adele, oženjen. Pevačica je zbog toga iskoristila svoj blog da to demantuje:
"Ovo je prvi i poslednji put da komentarišem moju vezu sa Simonom. Iako se piše drugačije, reći ću da je Simon razveden već četiri godine. Svi koji nas okružuju žele nam sve najbolje. Čuvajte se i vidimo se u februaru xx"

Grammys promo sa Adele!



Ostalo je još oko mesec dana do dodele Grammy nagrada, a u najnovijem promo snimku nalazi se upravo Adele. Spekuliše se da će ona otvoriti ovogodišnju dodelu i nadam se da je ovaj snimak potvrda toga :)



Monday, January 16, 2012

Hitovi Adele najpopularnije karaoke


Hitovi Adele bili su najčešće birani za karaoke u 2011. godini, objavio je popularni karaoke sajt Lucky Voice. "Someone Like You" nalazi se na prvom mestu najtraženijih pesama, jer se jedan od četiri izvođača odlučio za ovu pesmu. Na drugom mestu je njena obrada klasika Boby Dylana, "Make You Feel My Love", dok treće mesto zauzima pesma "Heroes" zbog korišćenja u emisiji X-Factor.

Sunday, January 15, 2012

Madonna voli Adele


Znate da ste uspeli u životu ako sa 23 godine iza sebe imate više od 20 miliona prodatih albuma. Ali, nije ni mala stvar kada komplimente za svoj rad dobijete od kraljice pop muzike.
Madonna je u intervjuu za The Mirror na pitanje kako izgleda njena trenutna muzička kolekcija odgovorila:
"Volim Adele. Mislim da je sjajna i da ima neverovatan glas. Od svih novih umetnika ona me najviše impresionira".
Izgleda da kraljica popa ima odličan muzički ukus :D 

Friday, January 13, 2012

Adele ipak nastupa na dodelama i Grammy i BRIT nagrada!



Iako je zbog njene nedavne operacije glasnih žica bilo neizvesno hoće li Adele nastupiti na dodeli najznačajnijih muzičkih priznanja, ona je putem twittera potvrdila da će se ipak naći na sceni tokom ceremonije dodele Grammy nagrada. Sudeći po slici koju je postavila, možemo zaključiti da će izvesti svoj aktuelni singl u Sjedinjenim Američkim Državama, "Set Fire to the Rain" (od nedavno #1 na iTunesu). Da podsetim, ona je nominovana za šest nagrada, uključujući tri glavne (najbolji album, najbolja pesma i najbolji singl).
Takođe, na jučerašnjim nominacijama za BRIT nagrade potvrđeno je da će se i Adele naći među izvođačima koji će nastupiti. Ona je pokupuila nominacije za tri nagrade (najbolji album, najbolji singl i najbolji ženski izvođač).
S obzirom na to da ove ceremonije imaju veliki uticaj na prodaju nagrada, ostaje da se vidi kako će ovi nastupi uticati na prodaju albuma "21" koji je već isporučen u preko 17 miliona primeraka prodavnicama širom sveta!

Wednesday, January 11, 2012

Novo logo!



Adele Serbia od danas ima novi logo zahvaljujući korisniku IA koji redovno čita ovaj sajt. Naravno, mnogo mu hvala, logo je fenomenalan! Nadam se da se i vama dopada :)

Thursday, January 5, 2012

Adele našla novog dečka!

Simon Konecki adele new boyfriend florida

Izgleda da je Adele konačno našla someone like him! Britanski tabloid The Sun uslikao je pevačicu na Floridi kako se grli i ljubi sa 13 godina starijim Simonom Koneckim, direktorom jedne dobrotvorne organizacije u Engleskoj. Par za sada nije zvanično potvrdio svoju vezu.
Osim (izgleda) na ljubavnom, Adele ide odlično i na poslovnom planu. Prema podacima američkog SoundScana, "21" bio je najprodavaniji album u Sjedinjenim Američkim Državama u 2011. godini sa 5.82 miliona prodatih primeraka, što je najviše prodatih albuma u jednoj godini od 2004. kada je Usher prodao 7.98 miliona primeraka svog albuma "Confessions". "Rolling In the Deep" je proglašen sa najprodavaniji singl godine (5.81), što je najveći broj prodatih singlova u jednoj godini ikada!
Sve čestitke i nadam se da će Adele imati još jednu uspešnu godinu :)

Tuesday, January 3, 2012

Adele ima najprodavaniji album i singl u Velikoj Britaniji


Ovo i nije neka novost, ali sada je i Official Chart Company to i zvanično potvrdila. Najprodavaniji album u Velikoj Britaniji u 2011. godini (i u 21. veku!) je "21" sa 3 772 000 prodatih primeraka! Njen prvi album, "19", bio je četvrti najprodavaniji album prošle godine (1 210 410).
Adele je prošle godine imala i najprodavaniji singl - "Someone Like You" (1 242 000). 
Takođe se procenjuje da je "21" širom sveta prodat u preko 15 miliona primeraka do sada! 
Sve čestitke!