Thursday, April 23, 2015

Adele i ove godine najbogatiji britanski muzičar mlađi od 30 godina

Singer Adele Adkins, a mother-of-one, has topped the young music rich list again, earning £5million in the last year, despite releasing no new music

Iako je poslednji album objavila pre više od četiri godine, Adele i dalje (više nego) odlično zarađuje. Na tradicionalnoj Sunday Times listi najbogatijih muzičara, ona je i ove godine zauzela prvo mesto u kategoriji najbogatijih muzičara mlađih od 30 godina.

Ona je u prethodnih 12 meseci zaradila 5 miliona funti, pa se njeno bogatstvo trenutno procenjuje na više od 50 miliona funti. To znači da ima duplo više novca od najbližih "konkurenata" - članova grupe One Direction.

Kada je reč o generalnoj listi, prvo mesto i dalje ubedljivo drži Sir Paul McCartney koji je samo prošle godine zaradio 20 miliona funti i čije se bogatstvo procenjuje na čak 730 miliona.

Friday, April 17, 2015

WikiLeaks: Novi album Adele trebalo da bude objavljen prošle godine

http://www.theinquirer.net/IMG/369/146369/wikileaks-logo-2.jpg

Na čuvenom sajtu WikiLeaks, koji redovno objavljuje interne diplomatske prepiske, ali i one među rukovodiocima velikih korporacija (zbog čega je "trn u oku" mnogima), otkrio je da je dugoočekivani album Adele trebalo da bude objavljen još krajem prošle godine.

Naime, u mail-u od 4. novembra 2014. godine između Davida Diamonda i Michaela Lyntona iz kompanije Sony, izdavač Adele za veći deo sveta, u jednom delu se pominje da će novi album pevačice biti objavljen do kraja 2014. godine i da je to jedno od najznačajnijih izdanja za muzički ogranak ove korporacije. Međutim, kao što znamo to se nije dogodilo. Zanimljivo je da je matična kuća britanske pevačice XL Records (zadužena za evropsko i australijsko tržište) još u oktobru tvitovala da 2014. nećemo čuti novu muziku Adele.

Ipak, zbog pomenutog mail-a počele su da kruže glasine da je Sony pokušao da izvrši pritisak na Adele i XL Records  (koji je nezavisna izdavačka kuća) da album bude objavljen u poslednjem kvartalu godine, koji je finansijski i najvažniji za muzičku industriju, zbog čega je došlo do sukoba, pa je sudbina ovog albuma i dalje neizvesna. U prilog ovakvim glasinama ide činjenica da su predstavnici XL Records u više navrata naglasili da Adele ne želi da radi pod pritiskom. Međutim, zvaničnih informacija o ovom albumu i dalje nema.

Da podsetimo, prethodni album Adele, "21", objavljen je 2011. godine i prodat je u više od 30 miliona primeraka, što ga čini najprodavanijim izdanjem u ovom milenijumu.

Kompletan mail možete pročitati ovde.