Saturday, December 29, 2012

"21" četvrti najprodavaniji album svih vremena u Velikoj Britaniji

Album Adele ne poklanjajte za Novu godinu

Zahvaljujući odličnoj prodaji "21" je uspeo da napreduje za još jedno mesto na listi najprodavanijih albuma svih vremena u Velikoj Britaniji i trenutno se nalazi na poziciji broj 4. Adele je prošle nedelje pretekla Oasis koji su se tu nalazili sa čuvenim izdanjem iz 1995. godine "(What's the Story?) Morning Glory". Ovaj album je do sada prodat u 4 555 000 primeraka, dok je "21" trenutno na 4 562 000 prodatih primeraka.
Ispred Adele trenutno su ABBA sa kompilacijom iz 1992. godine (5 046 000), The Beatles sa "Sergeant Pepper's Lonely Hearts Club Band" (5 059 000), dok je najprodavaniji album i dalje the best of grupe Queen iz 1981. godine (5 866 000).
Treba podsetiti i da je "21" i dalje ubedljivo najprodavaniji album solo izvođača svih vremena u ovoj zemlji.
Zbog toga ne treba da čudi što se ovaj album našao na listi najnepoželjnijih poklona za Novu godinu prosto iz razloga jer je velika verovatnoća da onaj kome ste namerili takav poklon, ovaj album već poseduje :)

Monday, December 24, 2012

Adele zaštitila ime


Adele je navodno zaštitila svoje ime (trademark), jer ne želi da se ono zloupotrebljava u reklamama za različite proizovde, objavio je britanski tabloid The Sun. Kako navodi izvor ovog lista, ona ne želi da njeno ime neko povezuje sa proizvodima koje ona ne podržava ili za koje nije ni čula, jer smatra da se kupci tako dovode u zabludu. 

Thursday, December 20, 2012

Adele najuspešnija i u 2012!

Adele "najsjajnija među mladim zvezdama"

Iako ove godine nije objavila novi album, niti se mnogo pojavljivala u javnosti, Adele je po uspehu nadmašila sve svoje konkurente!
Kao što smo već objavili, njen multiplatinasti album "21" bio je najprodavaniji u svetu i ove godine. Takođe, britanska zvezda se našla na listi magazina Forbes - "30 ispod 30", na kojoj se nalaze najperspektivniji muzičari mlađi od 30 godina. Naravno, Adele je zauzela prvo mesto!
Čuvena agencija Associated Press proglasila je najboljim izvođačem godine, dok je njena hit balada "Someone Like You" i ove godine najpopularnija na najpopularnijem kakraoke sajtu Lucky Voice!
Još da dodamo da je sve ovo postigla sedeći kod kuće, brinući o bebi koju je dobila u oktobru ove godine :)
Sve čestitke!

Monday, December 17, 2012

Adele ponovo Billboard izvođač godine

http://www.bizlife.rs/upload/novembar/17/Vesna/10/Adele-Billboard-cover-2.jpg

Iako smo ove godine veoma retko imali prilike da je vidimo u javnosti, njen aktuelni album "21" i dalje ruši sve rekorde kada je reč o prodaji, pa ne čudi što je Adele proglašena najuspešnijim Billboard izvođačem drugu godinu za redom - priznanje koje se dodeljuje najuspešnijim izvođačima na američkim top-listama. Početkom godine pokupila je šest Gremija, dok je "21" ove godine daleko najprodavaniji album u toj zemlji. Stoga ne čudi što je Adele pokupila još dva glavna priznanja - ženski izvođač godine i album godine.
Kada je reč o ostalim kategorijama - Gotye je dobio priznanje za najuspešniju pesmu ("Somebody That I Used to Know"), Drake je najuspešniji muški izvođač, Maroon 5 najuspešnija grupa, dok su za najuspešnije debitante proglašeni One Direction.

Thursday, December 13, 2012

Adele nominovana za Zlatni globus

LOS ANGELES, CA - FEBRUARY 12:  Singer Adele performs onstage at The 54th Annual GRAMMY Awards at Staples Center on February 12, 2012 in Los Angeles, California.  (Photo by Lester Cohen/WireImage)

Objavljene su nominacije za najznačajnije filmske nagrade posle Oskara - Zlatni globus, a kada je reč o kategoriji za najbolju originalnu pesmu filmu bez većih iznenađenja nominovana je Adele za pesmu "Skyfall" iz istoimenog filma. U trci je još jedna pop zvezda - Taylor Swift za numeru "Safe & Sound" iz filma "The Hunger Games", dok su nominovani i Jon Bon Jovi za "Not Running Anymore" ("Stand Up Guys"), Keith Urban za pesmu "For You" iz filma "Act of Valor", a među nominovanima je i "Suddenly" iz ostvarenja "Les Miserables".
Zlatni globusi biće dodeljeni po jubilarni 70. put, a ceremonija dodele biće održana 13. januara na Beverly Hillsu u Kaliforniji.

Sunday, December 9, 2012

Adele sledi kazna zbog neprijavljivanja rođenja deteta


Iako se Adele porodila 19. oktobra, njen sin još nema ime, odnosno još niko nije prijavio novog člana lokalnim nadležnim organima kako zakon nalaže, pišu britanski mediji. Da li je razlog tome to što beba još nema ime ili nešto drugo - nije poznato. Prema britanskim zakonima, članovi porodice dužni su da registruju prinovu u roku od 42 dana, a ukoliko to ne učine, kao što je sada slučaj, slede im kazna. Doduše, ta kazna iznosi 1000 funti, što verujemo da Adele neće predstavljati problem imajući u vidu da je njen poslednji album "21" prodat u preko 25 miliona primeraka širom sveta. 

Thursday, December 6, 2012

Grammys 2013: Adele nominovana za najbolje pop izvođenje


Iako ove godine nije bila muzički aktivna, Adele je uspela da zaradi jednu nominaciju za najprestižniju muzičku nagradu Grammy. Ona je sa live verzijom pesme "Set Fire to the Rain", koja se nalazi na DVD-u "Live at the Albert Hall", u trci za najbolje pop izvođenje. Da podsetimo, Adele je bila apsolutni pobednik ovogodišnje dodele sa osvojenih šest nagrada za koliko je i bila nominovana.
Ostaje da čekamo 10. februar i saznamo da li će britanska diva odneti još jedan trofej kući koji bi joj bio deveti u karijeri.